Tør din cannabis korrekt! Tips og tricks til tørring og curing.

Tør dit cannabis et mørkt og ventileret sted.

Når du skal til at tørre din høst, er det vigtig først at trimme (klippe blade og andre uønskede gevækster væk) din plante og hænge den op et mørkt og ventileret sted. Det er vigtigt at din plante ikke får lys af nogen art, da lys påvirker THC niveauet på en negativ måde.

Det bedste resultat får du ved, at holde dit tørrerum varmt og tørt de første par dage, for derefter at køle rummet af. Denne proces tager typisk 4 til 14 dage, alt afhængigt af temperatur og fugt niveau. 

Det første gode tegn er, når du kan se grenene er tørre og knækker “som en kiks” frem for at være gummiagtige og folde sig sammen. 

Det er vigtigt at huske, at tørring af cannabis er lige så vigtigt som dyrknings processen og, at en ringe tørringsproces kan ødelægge alt det hårde arbejde. Under tørringsprocessen bør fugtindholdet i cannabisplanten reduceres fra 75% til 10-15%. Dette er super vigtigt for at opretholde THC procenten.

Skal man lade bladene hænge?

Nogle foretrækker at lade bladene hænge og først klippe dem af, når hele planten er fuldstændig tør. Denne metode foretrækkes først og fremmest i tørre og sydlige egne, da bladene er med til at forsinke tørre processen og dermed giver en mere naturlig form for tørring. For os der bor i nordligere egne, er det at foretrække, at skære bladene af planten umiddelbart lige efter høst.

Kontrollér din tørretid

I denne del af processen  skal du være meget opmærksom på dine ‘Buds’ for at sikre, at de ikke tørrer for hurtigt eller langsomt. Tørrereduktion vil gavne hærdningsprocessen og sikre, at planten ikke mister klorofyl eller bliver bitter. På den anden side er det bedre for planten at have noget fugt, og for at opnå dette kan du bruge forskellige instrumenter såsom varmeapparater (for at reducere fugt og fremskynde tørring) eller affugtere. Du bør heller ikke lade knopperne røre hinanden, især hvis der er et højt fugt niveau.

Vigtigheden af ​​de første 3 dage

Normalt bør størstedelen af ​​vandet gå tabt i løbet af de første 3 dage efter tørring, og derefter skal man forsinke processen en smule. I de første dage skal temperaturen være omkring 20 ºC og derefter reduceres til omkring 17 ºC eller 18 ºC. Ligeledes bør fugtniveauet i disse dage være omkring 50 % og derefter øges til omkring 60 % for de følgende dage.

Hæng din plante op

Den bedste tørringsmetode er den, der involverer at hænge en cannabisplante med hovedet nedad fra dens stilk. Teknikken med at “hænge i luften” vil tillade luft at cirkulere frit omkring planten, hvilket forbedrer den efterfølgende hærdningsproces. Vær sikker på, at området hvori du hænger din planter er robust, så planterne ikke falder ned. Der er også en anden tørringsmetode, hvor grenene med ‘buds’ hænger på en trådstruktur, der kan flyttes rundt. Hvis du bruger vifter, skal du være sikker på, at alle siderne tørre lige hurtigt.

Brug net

Det anbefales at bruge et net der hjælper dig med at tørre planten, hvis du bor i meget fugtige områder. Disse anordninger er med til at gøre processen hurtigere ved at hænge planten vandret, og sikrer, at der ikke opstår skimmelsvamp. Dette system er også velegnet hvis du har med store mængder planter at gøre. Uanset hvilken metode du bruger, bør du aldrig vælge en, der er beregnet til at tørre produktet hurtigt, da dette vil betyde, at det mister en masse potens.

Åbn beholderne flere minutter hver dag

Det er vigtigt at samle dine ‘buds’ og lægge dem i mørke poser (ikke hvide eller gennemsigtige), når de er næsten tørre. Bagefter skal du skille dem fra den resterende stilk og lægge dem i beholdere. Et godt råd er, at putte dine ‘buds’ på glasflasker eller metal- eller trækasser, der er lufttætte, mellemstore og bredmundede. Du bør gøre dette i mindst 2 uger (selvom det bedste er at lade dem stå i mellem 2 og 4 uger) og åbne beholderne i 1 til 2 minutter hver dag.

Det er vigtigt ikke at fylde beholderen helt op, så der er plads til luft i toppen. De første par dage bør beholderen heller ikke lukkes med for meget tryk, så luft kan fortsætte med at komme ind og forbedre hærdningen.

Kontrol af fugt

Efter flere dage i beholderen vil du bemærke, at planten bliver fugtig igen. Dette er helt normalt, da den fugt planten indeholder, gradvist kommer ud af den. Hvis du mener der er for meget fugt i beholderen, kan du åbne beholderen i 1 til 2 timer eller tage dine buds ud og lægge dem bredt ud, indtil de tørrer igen. Derefter kan du fortsætte hærdning/curingprocessen igen. Sådan sikre du dig, at dit produkt ikke mister sin duft eller bliver ramt af skimmelsvamp. opdager du skimmel eller andre plantesygdomme, er det vigtigt at handle hurtigt!

Må ikke cures i mere end et halvt år

Det andet niveau af hærdning begynder fra den 4. uge og fremefter og fortsætter i op til 6 måneder. Dette har normalt betydelige resultater, da duften over tid vil ændre sig, og den vil blive mere tiltalende, effekterne bliver kraftigere, mens smagen bliver mere jævn, selvom cannabisen mister farve. Jo mere curing ‘buds’ går igennem, jo mere ‘smooth’ bliver de. Hærdning i mere end 6 måneder vil dog kun få produktet til at miste kvalitet. Cannabis vil være fuldstændig hærdet, når dets fugt niveau er mellem 8% og 10%, og når det er tørt, sprødt og svampet på samme tid.

Efter lang tids forberedelse og efter at have overvundet hver proces, er dit cannabis klar. Har du tålmodighed nok, vil du blive rigtig godt belønnet.

Placer ikke andre produkter i beholderen

Der er for eksempel dem, der normalt bruger små stykker kartoffel med det formål at ændre fugtniveauet i marihuanaen, dog vil dette i virkeligheden kun have en negativ effekt på plantens lugt.

2 kommentarer til “Tør din cannabis korrekt! Tips og tricks til tørring og curing.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×