Tips! | Find de perfekte cannabis -og skunkfrø

At dyrke cannabis kan være lige så spændene, som det kan være nyt og skræmmende.
En af de vigtigste beslutninger man skal tage når man leder efter cannabisfrø er, hvilke egenskaber planten besidder og om de passer til lige netop dine behov. For at træffe den rigtige beslutning, må man se på selve cannabis artens profil.

God cannabis kan både købes og dyrkes, dog får du somregel det bedste og reneste produkt, hvis du vælger at dyrke din egen skunk. Cannabis er efterhånden en størrelse, som alle kan have med at gøre. Lang de fleste cannabis arter er blevet nemme at dyrke, og det er på grund af den store omvæltning i cannabis lovgivning hen over de sidste 5-6 år.

I og med, at mange cannabis avlere og firmaer vælger af genmodificere deres arter, så er det blevet meget nemmere for hobby dyrkeren at få et lækkert afkast fra planten.

Genmodificering 1:1

Ved hjælp af genmodificeret cannabis, (lyder så uhyggeligt.. uuuuh) har man udviklet arter der er langt nemmere at dyrke end for bare 10 år siden. Man har simpelthen ændret i skunkplantens genetik, så plantesygdomme er lang sjældnere og man får større og mere potente cannabisplanter.

Fremragende cannabis kan enten købes eller dyrkes. Men i de senere år vælger flere og flere brugere at dyrke deres egne planter, og sætte deres dyrkningsevner på prøve for at opnå et højkvalitets, pålideligt produkt, samtidig med at man sparer massere penge.

Lav research på din kommende cannabis art

Første skridt i at finde den cannabis art der passer bedst til dine behov, er research. At researche cannabis kan sidestilles at lede efter en ny bil eller vaskemaskine. Der er simpelthen så mange valgmuligheder efterhånden, at man kan blive helt ør i hovedet.

Der findes massere fora og grupper (link) på nettet, som kan hjælpe dig med at finde de cannabis frø som du ønsker.

Spørgsmål du kan stille dig selv:

Leder jeg efter cannbis frø med et højt THC eller CBD indhold?
Ønsker jeg medicinsk eller rekreationelt cannabis? 

Skal den være nem at dyrke (typisk mindre afkast af cannabis) eller ønsker jeg en der er lidt sværere at dyrke (giver somregel mere cannabis afkast)?

Skal jeg lave et udtræk af planten, såsom BHO, olie eller cannabis voks? 

Skal cannabisplanten dyrkes indendør eller udendørs?

Cannabisplantens tilpasningsevner

Charles darwins teori om “survival of the fittest” kommer i spil når vi taler cannabis. Cannabis planter er utrolig hårdfører og kan tilpasse sig (næsten) et hvert klima efterhånden. Som før beskrevet er disse fantastiske planter utrolig modstandsdygtige overfor plantepeste, skimmelsvamp og parasitter, som desværre kan gå og spise af dine planter.

Det er ingen hemmelighed, at cannabis planter stortrives i sub ekvatoriale miljøer med masser af varme og en lavere luftfugtighed, men man kan sagtens imitere dette miljø ved hjælp af det korrekte udstyr.

Der findes lamper, gro medier, blæsere og fugt regulatorer som kan hjælpe med at sætte en god produktion op. At vælge den forkerte cannabis art til dit setup kan være problematisk og kan resultere i frustration – her får du en lille oversigt over, hvilke cannabis frø der passer i forskellig klima. 

 

Sativaplanter: På grund af deres ækvatoriale karakter kan sativa-sorter være problematiske i tempererede klimaer, men vil trives i tropiske områder.

Varme, tørre klimaer med milde vindforhold er især velegnede til Afghani-sorter fra Nordafrika, Centralasien og Sydamerika, mens varme, fugtige klimaer er mere passende til Hawaiian, Thai, Brasilianske og kystnære afrikanske sorter.

selvom teknologiske fremskridt har gjordt det muligt, at dyrke ethvert cannbaisfrø næsten overalt i verden, kan dette betyde højere omkostninger både i tid og penge. Derfor er det vigtigt at tage højde for de geografiske og meteorologiske aspekter

“The winner takes it all” 

For at sikre de bedst mulige arter, har cannbais avlere verden over fundet frem til et system, hvor de dårligste genetiske egenskaber bliver sorteret fra og de bedste bliver avlet på. 

Når de finder en art med et stort potentiale, begynder de såkaldte “F-krydsninger”. Avlerne tager derfor en moderplante og “parre” dem med lang række cannabis arter, der besidder andre egenskaber end moderplanten, med det for øje at lave en Super-art.

Disse “super-arter” kaldes hybrider og er krydsninger mellem sativa arter og indica arter og nogle gange indføres ruderalis genetikken for at udvikle en autoblomstrende cannabis art.  

Det sidste ord: 

Nyd processen og lær af dine fejl. Som Ernst Hemmingway engang skrev: “first draft of anything is shit” og det kan sagtens oversættes i cannabis dyrkning. Du må endelig ikke forvente, at dit første grow bliver det bedste – det er ligesom alt andet, øvelse gør mester. 

Der er dog ting du kan gøre for, at sikre dig, at dit første forsøg bliver så godt som overhovedet muligt. Lav din research, hav udstyret klar til dyrkning og spar med andre amatørdyrkere på nettet, i diverse grupper og sider, på eksempelvis facebook.